Esittely

Perhe Hurskainen, Marko, Airi, Ari ja Marjaana. Asumme Kajaanissa, maaseudulla järven rannalla, jossa on hyvä elää koirien kanssa. Metsästysmaat ovat ympärillä, joten metsästysreissulle voi lähteä omasta pihasta.

Arin kotona maalaistalossa oli karjan ja hevosen lisäksi aina koira. Veri veti jo nuorena poikana metsään ja metsälle isoveljen vanassa, jolla oli aina metsästyskoira, yleensä suomen ajokoiria. Vilkkaana poikana Ari karkasi joskus salaa metsään metsälle vaikkei siihen olisi oikein ollut lupaakaan. Minkäs teit kun veri veti. Samalla metsästysmaat tulivat tutuiksi ja metsästyskämpällekin kuljettiin pitkiä matkoja polkuja pitkin, ei ollut vielä teitä, kuten nykyään on. Metsästyskortin hankkiminen mahdollisimman nuorena oli maaseudulla muutenkin tapana. Neljästä veljeksestä kaksi sai metsästäjän veret perinnöksi. Airi taas on asfalttipihan kasvatti Kajaanin keskustasta, mutta saanut jo äidin maidossaan rakkauden eläimiin. Pienenä tyttönä pakkautui mummon ja enon haitolle navettaan lehmiä hoitamaan, kun ei ollut muita kotieläimiä mummon kissan lisäksi. Aika ei kulunut kaupungissa vaan mummola ja touhut siellä vetivät viikonloppuisin ja lomilla puoleensa. Myös luonto veti puoleensa ja partio tuli harrastuksena mukaan.

Kun sitten päätettiin rakennettiin talo, ei tullut kysymykseenkään rakentaa sitä kaupunkiin, vaan Arin kotitilan maille. Oli aivan selvää, että myös koira tulee heti taloon ja nimenomaan hirvikoira. Lapset ovat kasvaneet koirien ja metsästyksen kuuluessa tiiviisti perheen elämään. Marko peri myös metsästäjän veret. Marko sai metsästyskortin heti täytettyään 10v. Marjaana sai perimässä rakkauden eläimiin ja varsinkin koiriin. Marko harrasti aktiivisesti hiihtoa nuorena, mutta valmentajan laitettua pojan valinnan eteen, hiihto vai hirven metsästys ja hirvenhaukkukokeet, poika valitsi jälkimmäisen vaihtoehdon. Ja sillä tiellä vielä on.

Koirilla on omat Saher-aidoista tehdyt häkit ja erillinen koirahuone autotallin päässä, jossa on lämmitys ja ilmastointi sekä ulospääsy häkkeihin.

Pentujen leikkiaitaus.

 
 
Copyright Raikukorven Kennel | Sivuston toteutus: IT-parkki